Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en bedrijven over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Advies op maat, en een snelle en persoonlijke afhandeling.

Global Family Insurance

De Global Family Insurance (GFI) is een pakketverzekering voor ziektekosten, buitengewone kosten en een aantal schadeverzekeringen, geschikt voor tijdelijk verblijf in het buitenland.

Belangrijke documenten

Aanvragen

OOM Wonen in het buitenland

De GFI bestaat uit de volgende dekkingen:

 • Medische kosten
 • Buitengewone kosten (Assistance)
 • Ongevallendekking
 • Bagage / inboedelverzekering
 • Aansprakelijkheid

Het pakket wordt aangeboden in een tweetal varianten. Een Basic variant en een Comprehensive variant. Voor het verschil tussen deze twee varianten verwijzen wij graag naar het dekkingsoverzicht van de GFI zoals in pdf op deze website is opgenomen.

Belangrijke aandachtspunten

 • De aanvrager van deze verzekering dient minimaal 18 en maximaal 65 jaar te zijn.
 • De GFI is ook geschikt als wereldreisverzekering. 
 • Let wel! Deze verzekering biedt nooit dekking in het land van oorsprong, ook niet bij tussentijds verblijf. Keert u tijdelijk terug naar Belgie of een ander ‘country of origin’ dan heeft u een andere verzekering nodig. Neem hiervoor contact met ons op.
 • Deze verzekering hoeft niet per se voorafgaand aan uw vertrek uit uw land van oorsprong afgesloten te worden. U kunt deze verzekering dus ook afsluiten als u zich al in het buitenland bevindt.
 • Optioneel kan voor 110 euro per persoon per jaar nog een doorlopende annuleringsverzekering worden bijgesloten. Hou er rekening mee dat deze dekking dan voor alle verzekerde personen op de polis afgenomen dient te worden – dus ook voor eventuele meeverzekerde kinderen.
 • Indien u kiest voor de ‘Basic’ variant dan is het optioneel mogelijk om voor 50 euro per persoon op jaarbasis een dekking voor ziektekosten en ongevallen ontstaan door bijzondere sporten mee te verzekeren. Hou er rekening mee dat deze extra sportdekking dan voor alle verzekerde personen op de polis afgenomen dient te worden – dus ook voor eventuele meeverzekerde kinderen. De bijzondere sporten zijn: wintersport, onderwatersport en speleologie. Deze sporten zijn onder de Comprehensive dekking automatisch al meeverzekerd.
 • De GFI kent geen medische acceptatie. U hoeft bij aanvraag van de verzekering hieronder op de website geen gezondheidsverklaring in te vullen. Let echter op! De verzekering dekt nooit kosten die gemaakt moeten worden ten gevolge van bestaande aandoeningen. Indien u iets ‘mankeert’ – ook al heeft u daar weinig last van – dan is dat toch uitgesloten op deze verzekering. Ook aandoeningen waarvan medisch gezien aangenomen kan worden dat u die heeft maar die nog niet daadwerkelijk medisch gediagnosticeerd zijn vallen niet onder de dekking. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een knie die pijn doet maar waarmee u, ongeacht de reden, nog nooit naar een dokter bent geweest.
 • De GFI is aan te houden tot 75 jarige leeftijd. Bent u van plan de rest van uw leven buiten uw land van oorsprong te verblijven dan moet u er rekening mee houden dat u op 75 jarige leeftijd een andere (vaak veel duurdere) verzekering zult moeten afsluiten. Of dat ook daadwerkelijk mogelijk is, is dan ook afhankelijk van uw gezondheidssituatie en medische historie op dat moment.
 • De verzekeraar behoudt zich het recht voor de verzekering te beëindigen bij een exorbitant claimgedrag. Dit maakt de GFI minder geschikt als permanente verblijfsverzekering in het buitenland.
 • Het hebben van betaald werk is niet noodzakelijk om de GFI te mogen afsluiten.
 • De verzekering is af te sluiten door Europeanen die buiten hun land van oorsprong gaan wonen of reizen. Eventuele niet-Europeaanse partners en of kinderen kunnen wel op de polis worden meeverzekerd voor zolang de Europese hoofdverzekerde verzekerd is op de GFI.
 • Voor verblijf in Amerika (USA) verdubbelen de premies. Maakt de USA onderdeel uit van uw wereldreis dan betaalt u over uw gehele reisperiode de verhoogde premie.
 • Wij adviseren overigens de GFI niet af te sluiten bij langdurig verblijf in Amerika. De maximale vergoeding op ziektekosten is te beperkt om goed verzekerd te zijn bij een medische calamiteit.
 • Er geldt een eigen risico van 100 euro per jaar voor het onderdeel ziektekosten.
 • Zwangerschap is – na een wachttijd van een jaar - slechts beperkt verzekerd in de Comprehensive dekking (max 5000 euro). Een normale zwangerschap en bevalling zonder complicaties en uitgevoerd op basis van ‘Westerse standaard’ kost wereldwijd (ongeacht in welk land u zich bevindt) in de regel al meer dan 5000 euro. De GFI is derhalve niet de beste verzekeringsoplossing in het geval u een kinderwens heeft. U kunt dan beter uitkijken naar een ziektekostenverzekering die zwangerschap meer volledig dekt en zonder wachttijd zoals bijvoorbeeld – voor Nederlanders – het Goudse Expat Pakket.

Aanvragen (met JoHo korting)

 • De Global Family Insurance kan via de bemiddeling van JoHo Insurances op deze site aangevraagd worden. Klik op de link. Aan de rechterkant van de pagina treft u een korte aanvraagmodule waarna u op de pagina erna uw persoonsgegevens kunt invullen. Eenvoudig vlot en foutloos.
 • Vul de JoHo code ( JOHO )in om korting (2,5%) te verkijgen op de premie. De korting wordt direct na invoer toegepast.
 • In de online aanvraagmodule bent u verplicht om een einddatum van de verzekering op te geven. De GFI kan echter ook jaarlijks stilzwijgend verlengd worden. Dat is prettig want het voorkomt dat u jaarlijks opnieuw een verzekering moet aanvragen en voorkomt dat u plots onverzekerd zou raken. Bent u van plan om voor meerdere jaren in het buitenland te verblijven en wenst u graag een verzekering die jaarlijks stilzwijgend verlengd wordt, mail ons dan even nadat u de aanvraag heeft ingediend, wij gaan dat dan in orde maken met Expat & Co. 

OOM Wonen in het buitenland

 

VRAAG ADVIES

 

JoHo Insurances

JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en bedrijven over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor advies en vragen over verzekeringen voor een verblijf in het buitenland vult u het adviesformulier in voor vrijblijvend en kosteloos advies.

Contact

JoHo Insurances

Paviljoensgracht 18
2512 BP Den Haag
Nederland
T: +31883214563 
E: info@johoinsurances.org

Ons kantoor