Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en bedrijven over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Advies op maat, en een snelle en persoonlijke afhandeling.

OOM Schengen Visitor verzekering

OOM Schengen Visitor Verzekering Belgie

Reisverzekering voor tijdelijk bezoek aan België en de gehele Schengen regio.

Komt u tijdelijk naar België, bijvoorbeeld voor familiebezoek of omdat u op doorreis bent? Dan is het verstandig om een verzekering af te sluiten voor onvoorziene medische kosten. De OOM Schengen Visitor-verzekering is zo'n verzekering.

1. Introductie

De OOM Schengen verzekering is een beperkte ziektekostenverzekering zonder medische acceptatie voor als u tijdelijk in België verblijft. Premie ziektekostenverzekering vanaf € 1,60 per dag, met een dekking tot € 500.000,-. U kunt de verzekering per direct afsluiten. De OOM Schengen Visitor-verzekering vergoedt onvoorziene medische kosten. Bijvoorbeeld door een acute blindedarmontsteking of een gebroken been. Maakt u medische kosten voor een kwaal of klacht die u al had toen u de OOM Schengen Visitor-verzekering afsloot? Dan vergoeden zij deze kosten niet. De verzekering vergoedt onder andere: de huisarts; geneesmiddelen; specialistische zorg; ziekenhuisopname; tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 350,-.

 • Voor buitenlandse familie, vrienden en kennissen;
 • Ook voor Belgen die in het buitenland wonen en tijdelijk in België verblijven;
 • Maximale looptijd is 6 maanden, voor verzekerden die 80 jaar of ouder zijn maximaal 3 maanden;
 • Af te sluiten voor alle leeftijden;
 • Kan worden aangevraagd voor vertrek naar België, maar ook als de te verzekeren persoon al in België is;
 • Dekking voor spoedeisende onvoorziene geneeskundige kosten, aansprakelijkheid en SOS;
 • Dekking in alle landen die in het Schengengebied vallen, en ook in de landen: Bulgarije, Cyprus, Ierland, Kroatië, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk.
 • Voldoet aan de eisen van het Schengenvisum;
 • De aanvraag/polis kan worden geannuleerd bij afwijzing van een visum.
 • 24/7 hulp van de Alarmcentrale van OOM;

Online afsluiten

2. Dekking en kenmerken

Spoedeisende onvoorziene medische zorg
De OOM Schengen Visitor vergoedt kosten voor onvoorziene spoedeisende medisch hulp. Bestaande kwalen en aandoeningen, alsook alle kosten die samenhangen met zwangerschap, zijn uitgesloten van dekking.

SOS-kosten
Dekking voor vervoer naar het thuisland bij calamiteiten: onvoorziene ernstige ziekte, zwaar ongeval of overlijden.

Aansprakelijkheid
Indien dit is meeverzekerd, is er conform voorwaarden dekking in het geval de verzekerde iemand schade berokkent en aansprakelijk wordt gesteld voor de kosten. Deze dekking geldt niet voor schade als gevolg van het gebruik van motorvoertuigen. Zie de voorwaarden voor de exacte omschrijving van de dekking en uitsluitingen.

3. De premie en het eigen risico

De premie van de OOM Schengen Visitor verzekering is afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde. De premie wordt per dag berekend. Er wordt een minimale premie gehanteerd van € 25.

De premie per dag voor ziektekosten en SOS (per dag):

0 t/m 69 jaar

€ 1,60
70 t/m 79 jaar € 6,00
80 jaar en ouder

€ 8,00

Premies voor aansprakelijkheid (per dag):

1 persoon € 0,18
2 of meer personen € 0,36
Minimumpremie € 25,- per polis

Hoeveel bedraagt het eigen risico?

0 t/m 69 jaar € 50,00 per verzekerde periode
70 t/m 79jaar € 100,00 per verzekerde periode
80 jaar en ouder € 200,00 per verzekerde periode

 

4. Waar geldt de OOM Schengen Visitor verzekering?

 • Dekking in alle landen die in het Schengengebied* vallen, en ook in de landen: Bulgarije, Cyprus, Ierland, Kroatië, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk.
 • De verzekering geldt niet in de overzeese gebiedsdelen van deze landen (zoals Aruba, Bonaire en Curaçao) en ook niet in het land van herkomst.
 • Let op: kosten als gevolg van molest (gewapend conflict, burgeroorlog, opstand etc.) zijn uitgesloten.

* Schengen Countries: Austria, Belgium, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden and Switzerland.

5. Online Aanvragen & Afsluiten

De OOM Schengen Visitor verzekering kan geheel online worden aangevraagd en afgesloten, en met iDeal, Mastercard, Visa, Paypal of een handmatige overschrijving worden betaald.

Online afsluiten

6. Belangrijke documenten

JoHo Insurances

JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en bedrijven over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor advies en vragen over verzekeringen voor een verblijf in het buitenland vult u het adviesformulier in voor vrijblijvend en kosteloos advies.

Contact

JoHo Insurances

Stationsweg 2D
2312 AV Leiden
Nederland
T: +31883214561
E: contact@johoinsurances.org