Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en bedrijven over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Advies op maat, en een snelle en persoonlijke afhandeling.

Expat of emigrant?

Wat is een expat? Wat is een emigrant? Wat is het verschil?

  • "Een expatriate of afgekort expat is iemand die tijdelijk of permanent in een land verblijft met een andere cultuur dan die waarmee hij is opgegroeid" (bron: Wikipedia.org).
  • "Emigratie is de actie waarbij mensen hun geboorteland verlaten om zich in het buitenland te vestigen." (bron: Wikipedia.org).

Wie wikipedia er bij pakt ziet dat de definities van expat en emigratie erg op elkaar lijken. Beide termen worden vaak door elkaar gebruikt voor en door mensen die zich in het buitenland (gaan) vestigen. In de loop der tijd is er wel een nuanceverschil tussen de twee termen ontstaan.

Emigreren wordt tegenwoordig met name gebruikt voor mensen die het land willen verlaten, met de intentie om permanent in een ander land te gaan wonen, alwaar ze werk gaan zoeken of van hun pensioen genieten.

Het woord Expat wordt met name gebruikt voor mensen die werk hebben (gevonden) in het buitenland. Om deze reden verblijven ze voor langere duur in het buitenland. Dit kan natuurlijk zonder einddatum zijn, of uitlopen en zelfs permanent worden - zeker als men aldaar een lokale partner ontmoet - maar vaak hebben expats in beginsel de intentie om tijdelijk naar het buitenland te gaan en niet permanent daarheen te verhuizen.

Verzekeringen voor Expats en emigranten

De verzekeringen voor expats en emigranten lijken lijken behoorlijk op elkaar. Toch zijn er in de verzekeringen, en ook in de wensen, toch wel verschillen.

Expatverzekering

Expatverzekeringen bieden vaak complete pakketten, zodat men alles ineen kan afsluiten. Soms kennen ze een beperkte looptijd (5 jaar, of tot 65-jarige leeftijd), omdat men ervanuit gaat dat men tegen die tijd weer terugkeert naar het vaderland. Specifieke zaken zoals arbeidsongeschiktheid, een levensverzekering en de mogelijkheid om in het thuisland te worden behandeld kunnen worden meeverzekerd, of maken standaard onderdeel uit van de verzekering.

Emigratieverzekering

Emigranten hebben vaak behoefte aan:

  1. een verzekering ter overbrugging, totdat de zaken in het nieuwe land zijn geregeld (informatie en afsluiten op expatverzekering.nl)
  2. een permanente ziektekostenverzekering, die levenslang dekking biedt.

Op deze site vindt u alle informatie over deze verzekeringen. Indien nodig kunnen wij u voorzien van vrijblijvend advies

 

VRAAG ADVIES

 

JoHo Insurances

JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en bedrijven over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor advies en vragen over verzekeringen voor een verblijf in het buitenland vult u het adviesformulier in voor vrijblijvend en kosteloos advies.

Contact

JoHo Insurances

Paviljoensgracht 18
2512 BP Den Haag
Nederland
T: +31883214563 
E: info@johoinsurances.org