Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en bedrijven over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Advies op maat, en een snelle en persoonlijke afhandeling.

Expat of emigrant?

Wat is een expat? Wat is een emigrant? Wat is het verschil?

  • "Een expatriate of afgekort expat is iemand die tijdelijk of permanent in een land verblijft met een andere cultuur dan die waarmee hij is opgegroeid" (bron: Wikipedia.org).
  • "Emigratie is de actie waarbij mensen hun geboorteland verlaten om zich in het buitenland te vestigen." (bron: Wikipedia.org).

Wie wikipedia er bij pakt ziet dat de definities van expat en emigratie erg op elkaar lijken. Beide termen worden vaak door elkaar gebruikt voor en door mensen die zich in het buitenland (gaan) vestigen. In de loop der tijd is er wel een nuanceverschil tussen de twee termen ontstaan.

Emigreren wordt tegenwoordig met name gebruikt voor mensen die het land willen verlaten, met de intentie om permanent in een ander land te gaan wonen, alwaar ze werk gaan zoeken of van hun pensioen genieten.

Het woord Expat wordt met name gebruikt voor mensen die werk hebben (gevonden) in het buitenland. Om deze reden verblijven ze voor langere duur in het buitenland. Dit kan voor voor een tijdelijke of lange periode zijn, of uitlopen tot permanent - zeker als men aldaar een lokale partner ontmoet.

Op deze site vindt u alle informatie over verzekeringen voor expats en emigranten. Indien nodig kunnen wij u voorzien van vrijblijvend advies

JoHo Insurances

JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en bedrijven over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor advies en vragen over verzekeringen voor een verblijf in het buitenland vult u het adviesformulier in voor vrijblijvend en kosteloos advies.

Contact

JoHo Insurances

Stationsweg 2D
2312 AV Leiden
Nederland
T: +31883214561
E: contact@johoinsurances.org