Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en bedrijven over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Advies op maat, en een snelle en persoonlijke afhandeling.

Ziekteverzekeringen in het buitenland

Bij definitief of langdurig vertrek uit België moet er veel geregeld worden en verandert er veel op administratief gebied. JoHo Insurances heeft al meer dan 20 jaar de deskundigheid in huis om u van onafhankelijk advies te voorzien om uw buitenlandplannen zorgvuldig voor te bereiden. Daarom geven we op deze pagina meer uitleg over:

 • Einde van het recht op ziekteverzekering in België (Ziekenfonds of Mutualiteiten);
 • Verzekering voor hospitalisatie en ziektekosten in het buitenland;
 • Internationale verzekeringen en speciale reisverzekeringen;
 • Arbeidsongeschiktheid en nabestaandenvoorzieningen;
 • De voordelen en nadelen van lokaal verzekeren.

Download onze Expat & Emigratieplanner voor veel achtergrondinformatie.

Ziektekosten in het buitenland

Als u niet meer in België woont en/of werkt, dan vervalt in veel gevallen het recht om aanspraak te kunnen maken op onderdelen van de Sociale zekerheid in België. Dit zou anders kunnen zijn wanneer u wordt gedetacheerd of er sprake is van tewerkstelling in het buitenland.

Wanneer u geen recht meer heeft op Sociale zekerheid in België, komen daarmee een aantal verzekeringen tot een einde. Denkt u hierbij aan verzekeringen tegen Arbeidsongeschiktheid (vervangend inkomen na verlies inkomen als gevolg van ziekte of ongeval) en een Ziekteverzekering. Momenteel bent u allicht aangemeld bij een Ziekenfonds of Mutualiteit voor de vergoeding van zorg. Waarschijnlijk heeft u hier na vertrek geen recht meer op. Dit kan het geval zijn bij:

 • Langdurig verblijf in het buitenland;
 • Einde van uw domicilie;
 • Emigratie;
 • Inkomsten uit werk in het buitenland;

Meer informatie over de gevolgen van uitschrijven bij de gemeente kunt u het beste navragen bij uw gemeentekantoor. 

Ook in het buitenland wilt u natuurlijk goed verzekerd zijn. Als alternatief voor de ziekteverzekering in België biedt een particuliere of private internationale/expat ziekteverzekering veel voordelen. Internationale dekking (dus in het nieuwe woonland én daarbuiten), vergoedingen en voorwaarden veelal volgens Belgische maatstaven, wereldwijde dekking en flexibiliteit. Hieronder staat een aantal goede en betaalbare opties vermeld.

Welke mogelijkheden biedt JoHo Insurances?

Als bemiddelaar, adviseur en tussenpersoon, gespecialiseerd in buitenland verzekeringen, biedt JoHo Insurances:

 • Een groot aanbod aan private Internationale verzekeraars;
 • Vrijblijvend en gratis persoonlijk advies;
 • Mogelijkheden voor dekking van o.a.:
  • Privé-klinieken en vrije keuze ziekenhuis;
  • Dekking zwangerschap zonder wachttijd;
  • Molestdekking, ook in onrustige regio's;
  • Alle nationaliteiten en bestemmingen;
  • Geen beperking in aanvangsleeftijd;
  • Levenslang (geen eindleeftijd);

Internationale ziekteverzekeringen en zorgverzekeringen

Nederlandse verzekeraars

Wij werken samen een aantal Nederlandse verzekeraars. Deze verzekeringen kunnen niet altijd worden aangeboden aan mensen zonder Nederlandse nationaliteit, maar op basis van uw situatie kunnen wij dit beoordelen. Daarom is het van belang dat u uw plannen en wensen achterlaat in ons adviesformulier zodat u gebruik kan maken van onze expertise.

Verzekeraars buiten Nederland

Om u een idee te geven van enkele private verzekeraars die internationaal zaken doen, bespreken we enkelen kort in onderstaande lijst. Welke verzekering mogelijk is voor u, of het best passend is, is afhankelijk van verschillende factoren. Daarom denken we graag met u mee.

 • International Expat Insurance - Internationale ziekteverzekering met diverse aanvullende opties zoals arbeidsongeschiktheid (zeer voordelig), tandheelkundig en ongevallendekking. Ook mogelijk met een beperkte dekking met nette voorwaarden. Wereldwijd vrije keuze ziekenhuis, 1ste klasdekking mogelijk in privaat- en staatsklinieken. Molest standaard meeverzekerd.
 • Globality Health Yougenio - Internationale ziektekostenverzekering, veel dekkingsmogelijkheden. Van basis (inpatient) tot zeer uitgebreid. Onbeperkte verzekeringsduur en vrije keuze ziekenhuis en specialist. Administratief niet de beste partij.
 • Allianz International Healthcare Plan - Ervaren internationale verzekeraar van medische kosten. Individueel en collectief. Verschillende health plans mogelijk, ook alleen hospital dekking mogelijk. Aanmelding tot 75 jaar, eenmaal geaccepteerd levenslang dekking. Voortzetting van verzekering na terugkeer in eigen land mogelijk.
 • Cigna Global - Grote en bekende internationale verzekering voor ziektekosten wereldwijd, voor expats, emigranten, pensionados en ieder ander die langdurig tot permanent in het buitenland verblijft. Korte periode in België toegestaan.
 • Cigna Close Care - Budget variant van Cigna. Deze variant biedt de mogelijkheid om voor lagere kosten verzekerd te zijn voor oa ziekenhuiskosten in het woonland. Juist ook omdat de uitgebreidere verzekeringen met name op latere leeftijd een hoge premie kennen.

Daarnaast zijn er nog mogelijkheden bij verschillende andere verzekeraars, zoals onder andere Bupa, IHI. Vraag gerust een vrijblijvend advies aan.

Arbeidsongeschiktheid en nabestaandenvoorzieningen

In België is er veel geregeld m.b.t. sociale voorzieningen, denk daarbij aan nabestaandenvoorzieningen (bij overlijden) en arbeidsongeschiktheid (als gevolg van ongeval of ziekte).

In een beperkt aantal andere landen worden arbeidsongeschiktheid en nabestaandenvoorzieningen ook geregeld, of soms heeft een werkgever iets geregeld, maar vaak is er niets geregeld. Binnen het aanbod van JoHo Insurances biedt een aantal verzekeringen u de mogelijkheid om u alsnog te verzekeren tegen dit risico. U loopt immers het risico om arbeidsongeschikt te raken en geen vervangend inkomen te krijgen. De International Expat Insurance biedt naast dekking van ziektekosten ook aanvullend dekking voor arbeidsongeschiktheid en overlijden/life.

Lokaal verzekeren? Let op!

Lokaal verzekeren kan soms, bijvoorbeeld in verband met werk. Er zit vaak echter een aantal nadelen aan lokaal verzekeren. Er is bijvoorbeeld geen dekking voor de heen- en terugreis, reizen buiten het land waar u verblijft, repatriëring (om medische redenen of familie-omstandigheden), vooraf en na afloop van de werkzaamheden, vaak beperkte dekking voor ziektekosten, geen dekking voor (nabehandelings-) kosten bij terugkomst in België. Behandeling van langdurige ziekte kan niet in België, naar wens bevallen in België is evenmin mogelijk. Ook overkomst van familie bij ernstige ziekte is niet gedekt. Daarnaast zijn de polisvoorwaarden in andere taal, is schade claimen lastiger en bij verhuizing naar ander land is weer een andere verzekering nodig.

Premievergelijking & Advies

Maak gebruik van onderstaande module voor een indicatie van de premies van de door JoHo Insurances aangeboden internationale ziektekostenverzekeringen. Of vraag direct persoonlijk advies via het adviesformulier passend bij uw situatie.

Gratis persoonlijk advies van JoHo Insurances

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances

JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en bedrijven over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor advies en vragen over verzekeringen voor een verblijf in het buitenland vult u het adviesformulier in voor vrijblijvend en kosteloos advies.

Contact

JoHo Insurances

Stationsweg 2D
2312 AV Leiden
Nederland
T: +31883214561
E: contact@johoinsurances.org