Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en bedrijven over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Advies op maat, en een snelle en persoonlijke afhandeling.

Globetrotter verzekering

Allianz Global Assistance logo

De Allianz Globetrotter Verzekering is een complete reisverzekering voor langdurig verblijf buiten België, die je ook kunt afsluiten als je geen ziektekostenverzekering meer hebt in België. In dat geval kies je voor de optie medische kosten volledig. Je kan echter ook je ziektekostenverzekering laten aanvullen met de optie Medische kosten Aanvullend. Je kan je met de Globetrotter voor maximaal 2 jaar aaneengesloten verzekeren, waarbij je één tussentijds bezoek aan België voor de gehele periode mee kan verzekeren.

Highlights Globetrotter verzekering op een rijtje:

 • Volledige dekking voor spoedeisende medische zorg - Ook als u geen recht meer heeft op de Belgische zorgverzekering
 • Af te sluiten in losse modules of juist pakketvoordeel - Wilt u wel dekking voor medische zorg maar niet voor bagage? Dat kan!
 • Risicovolle werkzaamheden te verzekeren + direct af te sluiten - Bijvoorbeeld als u gevaarlijk werk gaat doen, zoals met zware landbouwmachines of wilde dieren
 • Ook af te sluiten door inwoners van Nederland en Duitsland - Voor mensen die in Nederland of Duitsland woonachtig zijn, is de Globetrotter ook geschikt!

Studie, stage, vrijwilligerswerk of tijdelijk betaald werk?

Het is belangrijk om te weten dat Allianz Global Assistance graag van tevoren wil weten wat u precies gaat doen. Voor bepaalde soorten werkzaamheden geldt namelijk dat u een toeslag moet betalen. Heeft u geen toeslag betaalt, dan bent u niet verzekerd.

Op het moment dat u voor vertrek weet dat u een vrijwilligersproject gaat doen, of een tijdelijke job heeft, dan kunt u dit natuurlijk goed aangeven en kan worden bekeken of u toeslag dient te betalen. Anders is het wanneer u voor vertrek alle opties open wilt houden en spontaan wilt mee gaan helpen bij een project als u dit tegenkomt tijdens uw reis. Dit betekent dat u vanuit het buitenland contact moet opnemen om te bepalen of u een toeslag moet betalen. Als u een toeslag moet betalen, dan betaalt u die evengoed over de gehele verzekerde periode én er geldt een wachttijd van 3 dagen na het aanpassen van de polis. Houdt hier dus rekening mee, als u de Globetrotter afsluit, om te voorkomen dat je ineens onverzekerd bent.

 • S.O.S. hulpverlenging
 • Reisongevallen
 • Reisbagage
 • Medische kosten (aanvullend en volledig)
 • Rechtsbijstand
 • Aansprakelijkheid

Daarnaast zijn er een aantal (betaalde) extra services die Allianz Global Assistance aanbiedt zoals een SMS Assistant, Luggage Assistent.

Voorvallen zoals diefstal, ziekenhuisopname, of noodgedwongen terugkeer naar België zijn allemaal verzekerd. Ook voor ongevallen bij wintersport en onderwatersport en tijdens werkzaamheden (uitgezonderd werkzaamheden die extra gevaarlijk zijn, zie voorwaarden) bent u verzekerd. Het dekkingsoverzicht bevat de opzet van de dekking en de maximale vergoeding.

Online aanvragen

Lees meer informatie over de Allianz Globetrotter verzekering en bekijk de premies en uitgebreide dekkingsopties of vraag de verzekering direct online aan via JoHo!

Waarom via JoHo? 

 • Géén assurantiebelasting, géén poliskosten en diverse kortingen
 • Extra JoHo donateursvoordelen o.a. tot aan je vertrek naar het buitenland, en gedurende je reis, de voordelen van een JoHo abonnement!

JoHo Insurances

JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en bedrijven over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor advies en vragen over verzekeringen voor een verblijf in het buitenland vult u het adviesformulier in voor vrijblijvend en kosteloos advies.

Contact

JoHo Insurances

Stationsweg 2D
2312 AV Leiden
Nederland
T: +31883214561
E: contact@johoinsurances.org